Komiteen består av en stipendiat, og 8 elever. I år, 2015-16, er det 1 elev fra Aktiv-Fritid, 2 elever fra X-sport-New Zealand, 2 elever fra Idrett-Bistand-Afrika, 1 elev fra Hundekjøring-Friluftsliv-Alaska, 1 elev fra Cuba-Explore-Costa Rica og 1 elev fra Altitude-Paragliding-Sør Afrika. Dette varierer fra år til år, og alle elevene får mulighet til å søke om å bli med i komiteen. Dette året var det hele 42 søkere fra alle klassene på skolen.

I løpet av skoleåret reiser også medlemer fra komiteen ned til prosjektet i Tanzania. Der får elevene en større forståelse av prosjektet, og samtidig sjekker vi at pengene faktisk kommer til nytte dit vi sender dem. Samtidig er det viktig å dokumentere framgangen, slik at de som sponser og ellers er bidragsgivere til prosjektet ser hva som skjer, hvem som blir berørt og hvilken effekt prosjektet har for innbyggerne i Tanzania, Lushoto. Samtidig skaper det en kontakt mellom skolen og organisasjonen Youth Peacemakers Tanzania, vi føler en tilknytning til dem og de føler at de hører til oss.

Fra venstre på bildet: Torstein Kyllesø (Hundekjøring- Friluftsliv-Alaska), Iselin Førland (Idrett-Bistand-Afrika), Ellinor Aanesland (X-Sports-New Zealand), Georg Kvalsvik (X-Sports-New Zealand), Helena Sandøy Straume (Cuba-Explore-Costa Rica), Josefine Oskarsson (Idrett-Bistand-Afrika), Lars Dahle Øverby (Paragliding-Altitude-Sør Afrika), Emma Harila (Afrika-stipendiat)